Pouze registrovaní uživatelé mohou zanechat zprávu. Prosím, přihlaste se.
Štěpus, 28. 5. 2012 16:11
Upřímně řečeno, neumím si představit, že by se našel nějaký způsob jak kontrolovat posádky jakým způsobem řeší úkol. Představa, že bych měl vozit jednoho orga, nebo web kameru v autě,která by kontrolovala každý náš pohyb je nesmyslná a jiná kontrola mě prostě nenapadá. A pokud jde o volání kamarádům na telefonu, tak někoho takového mít, tak ho raději vezmu s sebou do posádky!!! Smiřme se s tím,že technika jde kupředu a některé posádky toho jsou schopny využít více a některé méně. Šmidra
Čtvrtek, 07 Červen 2012
Lukmen, 28. 5. 2012 16:07
Ahoj, za mě velký dík Gringům, že tuhle diskusi vyprovokovali a spustili. Nezávisle na nich jsem se už dlouhodu dobu zamýšlel, jak to celé udělat nějak "jinak". Nemyslím SÁďo, že je smyslem tady zpovídat Mártyho, co a jak přesně udělali, o to tu nejde. Známe Johana, určitě si dal záležet , jednou, u židovského hřbitova v Polné, se nezvykle blízko kolem našeho auta motal Márty, vypadalo to, že telefonuje, ale kdo ví? Třeba zrovna slyšel do detailu, co si v autě povídáme :-) Je mi to jedno, myslím, že pro svůj "protest" zvolil správnou formu a jsem jim vděčnej jak za to, že to odstartovali, tak za to, jak to udělali (hodí se tady slvoo "fér"?). Své návrhy (protože tahle diskuse by měla vést k tomu, jak to tedy (ne)chceme dělat - to mi trochu u Gringů zatím chybí) napíšu až si to důkladně promyslím. Už teď ale mohu za sebe napsat, že chci lézt na stromy, plavat, šplhat, dolovat zprávu z kanálu, jezdit podle itineráře, občas něco přiměřeně složitého, ale o to více nápaditého a originálního vyluštit (z hlavy), ale nechci (i když to také dělám) všechno googlit, zapojovat do závodu X přátel na telefonu, vozit s sebou výpočetní centrum atd. Podle mě půjde buď o to si některé pomůcky a taktiku zakázat + složitě a nikdy ne 100% účinně vymýšlet úkoly a šifry, kde prostě STRAŠÁK nepomůže , nebo spíše podepsat fair-play memorandum "to a to dělat nebudu, to a to nevyužiju" a podle toho pak jet. Jen si myslím, že ta hrana je strašně jemná a mnohdy složitá, každý případ je originál a vést pak diskuse, zda to či ono ještě bylo před hranicí, nebo už za ní - proto bych to spíš viděl na absolutní vzdání se - komunikace s kýmkoliv mimo posádku (?), internetu (?), počítačů (?), GPS (?)... Tolik jen pro začátek můj příspěvek do diskuse.
Čtvrtek, 07 Červen 2012
sÁďa, 28. 5. 2012 15:50
Já se přiznám, že zatím příliš nerozumím tomu, co chtěli básníci z Bratrstava kočičí pracky říci. A nemyslím to ironicky. Jestli Martine můžete nějak detailněji popsat, čím jste se dle Vašeho názoru přesně dopustili prohřešků vůči pravidlům (sledování ? odposlechy?), a co naopak považujete za fair použití techniky (zavolat kamarádovi, jestli neví, co je to za datum napsané v lodi - Aha, Bitva u Lipan - abych použil příklad z Tajňáku tuším 1997) ? Turistickejch map mám plnou bednu, takže Klášter Karmelitánů tam najdu taky, ale ten telefon to prostě umí rychlejš - je to unfair, nebo to je ještě v rámci tolerance ??? Jestli chcete jednoduchou odpověď, tak to, že používám techniku k luštění úkolů je v pořádku (a mezi námi nejsem si jist, jestli nám nějak zásadně pomohla něco vyluštit - je to prostě "jenom" rychlejší), když jí začnu používat k tomu, abych se na někoho "neviditelně" pověsil, tak to samozřejmě v pořádku není. Ale od té doby, co jsme se rozloučili s panem Brandalíkem, který dělal to samé, akorát hloupě a okatě, si myslím valná většina z nás uvědomuje, co je košer, a co ne. Váš pokus je zajímavej, ale bez detailů - těžko se k tomu vyjádřit.
Čtvrtek, 07 Červen 2012