VZPOMÍNKOVÉ STRÁNKY - GINGO PODZIM 2012
Datum závodu 6.10. 2012
Diskuze

Pouze registrovaní uživatelé mohou zanechat zprávu. Prosím, přihlaste se.

Bozďa, 29. 5. 2012 9:59

Luky nevím proč bychom ubírali. V dopise je to naprosto jasně konkrétně řečeno.. A srovnávat to, že si někdo nedá pozor a ty najednou slyšíš o čem si povídá se systémovým sledováním s špehováním je celkem velký rozdíl. V tom s tebou jednoznačně nesouhlasím. nejde o nic virtuálního. Já naprosto souhlasím např. s Pájou.. Nevím, proč se v tomto případě někoho zastávat. je to ožehavé téma etiky a každý asi svým způsobem bude mít díl pravdy. Ale já jednoznačně odsuzuji tento podlý postup poukázání na "problém". Stačí si věcí trochu spojit do souvislostí i s tím, co připomněl Zak a každý musí mít jasno...

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Lukmen, 29. 5. 2012 9:41

A stejně vytrvám a zkusím to zas trochu odlehčit - kdo z nás někdy někde u stanoviště nevyužil to, co říká někdo od soupeřů, např. ve stylu "hele, zaslechl jsme, že XY říkal.." nebo "hele, ale zahlédl jsem, že XY používají...". To není svým způsobem odposlech? :-) Pozor, zdá se mi, že tu kritizujeme něco, o čehož podstatě zatím nic přesného nevíme, jen se domníváme. Uberme ("štěnice", "prasárna"...), zatím kritizujeme a odsuzujeme virtuálno !

Čtvrtek, 07 Červen 2012

sÁďa, 29. 5. 2012 9:27

2Lukmen:"vyjma výjimky ve shora uvedené závorce" ... ale to je třeba pro mě to nejdůležitější !!! To je prostě lidsky strašná prasárna, a já jsem si zakládal na tom, že nemám takové kamarády, jako Radek John s Vítem Bártou, a pro mě je největším zklamáním, že jsem se spletl. A že ta rána přišla z nečekané strany.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Pája Mirdovo bratrstvo, 29. 5. 2012 9:16

To že se při TZ využívají čím dál víc technické vychytávky asi vnímají všichni. Vzhledem k tomu, že jakékoli zákazy bez možné kontroly jsou na nic, je pouze na organizátorech do jaké míry se jim podaří postavit závod tak, aby tyto prostředky byly k ničemu. K rozpoutání této diskuse stačilo 1. Závod odjet podle pravidel, 2. V cíli poděkovat orgům za práci kterou si s tím dali, 3. Říct co se nelíbí, že to umíme líp a příště nás překvapit super závodem. Musím nesouhlasit s prvním Lukmenovým postem, kde píše, že mu odposlech nevadí. Já osobně považuji soukromí za jednu z nedotknutelných věcí a nikdy mě nenapadlo, že se zařadíme po bok naší politické elity ala VV. Už jako děcko mě učili, že cizí pošta se nečte, přes rameno se nekouká a za dveřmi se neposlouchá. To, že mi někdo nasadí do auta štěnici mě hluboce uráží. Zachytil jsem omluvu posádkám za 17-tým místem a orgům, ale nikde jsem neviděl žádnou omluvu posádkám postiženým tímto fatálním porušením elementární slušnosti. Pachuť tady zůstává a s ní i obava jestli mě náhodou nebudou odposlouchávat i příště......

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Lukmen - Prvoběžci, 29. 5. 2012 9:12

Proboha, lidi, uberme! Pravdu má Pavka, který píše, že ve všem je trochu pravdy. Jo, rozhodně to není lehké téma... Hele, asi i chápu a dalo se čekat, že se to hodně zvrtlo proti M+J (osobně doteď netuším, do jaké hloubky to sledování a odposlechy šlo a pokud to bylo opravdu "hustý", pak rozumím rozhořčení těch, kterých se to dotýká spíš jako porušení osobního soukromí), ale myslím, že smyslem diskuse není apriory, co udělali Gringové, protože se sami vědomě a záměrně diskvalifikovali a tedy sobě nepomohli a nikomu (vyjma výjimky ve shora uvedené závorce) neuškodili. Pojďme se zaměřit na podstatu výzvy a tím je, jaký chceme závod mít. Já to cítím za sebe tak, že nepomůže aby organizátoři volili "těžko vygooglitelné" úkoly, protože prostě budu muset s sebou brát do auta dva notebooky, různé netové připojovačky atd. atd. V tom já vidím podstatu. A trochu mě mrzí, že min. každý druhý přispěvatel ve své argumentaci hned píše, že se to "stejně nedá zkontrolovat". Neboli apriory předpokládá, že se bude švindlovat. A to mě mrzí!!! Proto já to v sobě cítím tak, že budu rád, pokud někdo zorganizuje závod "bez techniky" (a samozřejěm bude velmi složité to nadefinovat, ale do toho se teď pouštět nechci) - a už teď se do něj RÁD hlásím! Jinak ale to nejdůležitější - závody jsou fajn, Vy všichni okolo také a obrosvké díky každý rok (letošní nevyjímaje, i když mi také úplně neseděl) patří hlavně ORGANIZÁTORŮM!!! :-)

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Lukáš Spiritus Invaders, 29. 5. 2012 9:0...

Ahoj, chápu pokus o nešťastný manifest, ale co. S moderní technikou se setkávám na každém kroku a vývoji dál nelze zabránit. Zakázat GPS, PC a další vymoženosti mi přijde jako byste chtěli zakázat třeba auta s elektronickou regulací vstřikování. Souhlasím s Pavkou, že virtuální TaZ absolutně postrádá kouzlo popojíždění po světě, ale stejně jako měli šanci všichni účastníci využívat nejnovějších vymožeností, měli tuto možnost i Orgové a tím pádem připravit pekelnější šifry. Odposlechy a GPS trackery? No co. Je to proti fair play. Já mám v tomto ohledu svědomí naprosto čisté. A teď souvislost vymožeností s naším závodem. Jako tým jsme looseři a víme to. Ano, měli jsme GPS, počítač s připojením na internet, vysílačky i UV lampu. Že bychom nedokázali tuto techniku využít? Nikoliv. Prostě Orgové makali na závodě jak barevný a nám byla technika k prdu. Pominu, že se nám jedna GPS rozbila již před stanovištěm 0, další nás vedla přes všechny pr*ele světa a tak. PC s internetem nám pomohlo POUZE jednou a to v případě hebrejštiny, ale na druhou stranu vzhledem k chybnému přepisu v abecedě, kterou jsme našli, to nedopadlo moc dobře. Takovýchto situací bylo při závodě nespočet. Kamarád na telefonu? Hmmh - tak vím, že třeba posádce „Záhada party hic“ to opravdu pomohlo. Prostě se smiřte s tím, že „STRAŠÁK“ patří k současné „moderní“ době a odposlechy si strčte za klobouk. Orgům díky za závod. Muselo to být krutopeklo připravit, ale souhlasím s některými ohlasy zde, že to bylo příliš dlouhý. Pro nás fungovala jednoduchá matematika – v cíli máme být v 19:00; je 6:00; máme 13 hodin na cestu; tedy cca 1 hodina na stanoviště včetně přejezdu. Jo na stanovišti č. 1 jsme byli se zpožděním cca 1 hodina proti plánu a na stanovišti č. 3 už asi 4 hodiny později – jeli jsme na to nebýt diskvalifikovaní a to se povedlo. Sice jsme měli po prvních 4 stanovištích pocit, že to můžeme rovnou zabalit, vzhledem k 4krát trženému D, ale nakonec jsme dojeli pouze s 9 minutami minus. Ještě jednou díky.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Pavka Ježkovy voči, 29. 5. 2012 2:29

Diskuzi jsem četl už odpoledne v práci, ale neměl jsem čas nějak reagovat, tak jdu do toho až teď. Je zajímavé, jaké spektrum protichůdných názorů diskutující mají a je ještě zajímavější, že mají prakticky všichni pravdu. Johanova „antitechnická“ demonstrace byla po čertech nešťastně volena, ale z prohlášení a dopisu vyplývá, že nebyla dělána pro to, aby někomu uškodila a jejich posádku nějak zvýhodnila, což je velmi podstatné ( i když jim záměr nikomu neuškodit, tak dobře nevyšel). Mohu říct, že se mi závod s počítačem na klíně taky moc nezdá, jednoho dne se může stát, že vyjedeme 1. virtuální TaZ a budeme si ho užívat z tepla domova, či útulné hospůdky. Na druhou stranu by bylo pitomé tyto technické vymoženosti bez možnosti kontroly zakazovat a ještě více pitomé by bylo sepisovat nějaká nová obsáhlá pravidla, která by k ničemu neprospěla a jen ukázala na to, že si fér hru musíme nějak těsněji vytyčovat. V tuto chvíli je řešení pouze v rukou budoucích organizátorů, kteří mají možnost minimalizovat použití technických „výdobytků“ v zadáních jednotlivých úkolů a šifer, a nás, kteří budeme dodržovat nepsaná pravidla fairplay s úsměvem a přehledem ( pro posmutnělé čertíky - občas se dá střihnout i nějaká ta sviňárnička v mezích těchto mantinelů). No a teď bych nechal rozplynout ten patos. …. a když už píšu, chtěl bych poděkovat orgům za vcelku dobrý Taz , bohužel jsem si ho nedokázal až tak okázale vychutnat hnán metlou času a mé ego utrpělo těžkou ránu, když jsem minimálně u dvou „déček“ zíral jak to tele na vrata a marně hledal příslušný algoritmus. Jak jsem později večer zjistil, nebyl jsem sám. Ale jinak POHODA. Díky

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Pytlák, 29. 5. 2012 0:31

Dle mě Márty mluvíš o trestných činech a ani se Ti od huby nepráší a to že Ti to Johan jako organizátor schválil je jediné co mi na tom přijde vtipné. Od kdy okradený konzultuje se zlodějem jestli a proč to udělal. Tohle už je kurva za hranou a vtipné mi to nepřijde vůbec. Už nepotřebuju snad ani slyšet víc. Zajímavé téma je technika, ale to s Vaším činem předloni ani letos VLASTNĚ VŮBEC ani okrajem nesouvisí. Fakt jsem asi suchar nebo hlupák, myslete si co chcete.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Z, 29. 5. 2012 0:10

Mne to proste neprijde moc vtipny (a to nemyslim zle nebo ironicky, jen to konstatuju, opravdu neprijde). Ja treba ani existenci GPS sledovani nebo odposlechu nepovazuju za problem - me by to nenapadlo pouzit a troufnu si rict, ze to neni tim, ze bych na to byl moc hloupej. Asi k tomu humoru stejne jako zavodu mame jiny pristup. My se moc nezname, prakticky jen od videni a pak z tech dvou incidentu (letos, predloni), coz je mozna trochu nestastny.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

marty, 28. 5. 2012 23:41

nechtel jsem v tuto ch vily vstupovat do diskuze, ale musím reagovat pravě na zaka a na jeho příspěvek. říkaš jak jsme vam vzali netržené obálky na minulém zavodu.ano je to tak. bylo to v místě kde se přejíždelo na kole přez st .hranice .naše posádka čekala vedle vašeho auta,než přijedete,abychom na vami vypujčených kolech mohli splnit i náš ukol. matouš uviděl otevřený kufr vašeho vozu a jako maják na nás svítil váš červený šanon s netrženýma obálkama., jslikož jsme věděli ,že máme strašně málo času a na další stanoviště se musime dostat bez luštění ,volali jsme organizátorum o řešení. to znamená, že když jsem tenkrá po vás chtěl jako podmínku k vrácení vašeho šanonu,že nám prozradíte další stanoviště.ja už ho samozřejmě vědel .byla to pouze naše hra s váma.nebylo to o prospěchu.a ten fakt ,že jsme vám vzali z otevřeného auta vaše obálky jsem si taky před tímto činem ověřil po tel .u organizátoru že nejednám proti jejich pravidlum. byla to prostě jen sranda.legrace.zasmát se .smích. ale ani v cíli se nás z vaší posádky nikdo na nic neptal .a tak jsem to už nikdy nikomu neříkal. proto se na mě nezlobte.ale tento příspěvek jsem nusel vysvětlit

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Počet zobrazených Strana 15 z 18