VZPOMÍNKOVÉ STRÁNKY - GINGO PODZIM 2012
Datum závodu 6.10. 2012
Diskuze

Pouze registrovaní uživatelé mohou zanechat zprávu. Prosím, přihlaste se.

sÁďa, 30. 5. 2012 10:11

2Sue: "jsem všema deseti pro TZ bez použití všech těch elektronickejch krabic" ... no v tvém případě se ani nebude jednat o žádnou změnu. Vzhledem k tomu, že sis v sobotu chtěla vynutit spolupráci notebooku tím, že jsi mu prsty ťukala na obrazovku a divila ses, že neodpovídá. K nápadům desater atd: Bylo by prosím možné toto ponechat na organizátorech ??? Řekl bych, že sepisovači univerzálních textů prostě nemohou postihnout detailní problematiku konkrétního závodu v celé její šíři. Naopak organizátor ji dobře zná, a byl by zbytečně limitován něčím, na co nemá vliv. Já jako např. budoucí (bavíme se o velmi vzdálené budoucnosti) organizátor bych byl rád, kdybych byl vázán tím, co určím já, a ne tím, co určí někdo jiný. Nesnažte se prosím Vaše Dobro vnutit jiným i přes jejich odpor. To je zase můj Strašák.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Marietta Skalouš a spol., 30. 5. 2012 9:...

Přestože ne se všemi názory, které zde padly plně souhlasím, jsem za tuto diskusi vděčná. Jinak Richardův příspěvek mi mluví z duše, naprosto :-) Ad technika - moc se mi líbí se mi Richardův příměr, že závod půjdeme pěšky a výsledky budeme tesat do pískovce, protože mě prostě přijde nereálné jet to bez techniky. Samozřejmě, pokud to bude v pravidlech, dodržovat to budu, ale na druhou stranu, ta pravidla si prostě nedovedu představit, minimálně ne, jako nějaká jednoduchá. Navíc, přiznejme si na rovinu, čím víc pravidel, tím větší šance, že někdo zkusí vymyslet jak je obejít. Proto mě osobně přijde jako schůdnější cesta nastavení šifer tak, aby technika nebyla k ničemu. Ještě jen zopakuju to, co už tu zaznělo mnohokrát a zdá se jako hlavní myšlenka všech: Jezdíme proto, že nás to baví a chceme si to užít!!!

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Fík, 30. 5. 2012 9:34

No k té technice,nevěřím, že by to všichni dodrželi. A technicky se kontrolovat opravdu nedá. Nechat někde telefony je pitomost (pro případ nouze a pod.) Takže zbývá jen volba úkolů, kde technika bude prd platná, případně jejich řešení na místě, včetně doplňkových. A myslím, že spousta takových se vymyslet dá. Pamatujete rychlotest znalostí pohádek o mašinkách? Kdo neměl načteno, vygooglil tak maximálně jednu, dvě odpovědi. To se dá zvládat. A napadá mě spousta dalších. Například, odnes zadání úkolu v paměti :-)))) Striktní zákaz nic nevyřeší, je to jen v nás, co si dovolíme a jak se budeme bavit. Bude to spíš na pořadatelích, co vymyslí Ale spoléhat na to, že všichni dobrovolně budou zákaz techniky dodržovat, je nereálné.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Lukmen, 30. 5. 2012 8:57

Díky Sue - cos napsala, to mi mluví z duše. A na rozdíl od Richarda včetně techniky :-) Čekám, zda někdo přijde s prvním nástřelem toho desatera (Márty?), pokud ne, asi se o to pokusím sám - i s rizikem, že samozřejmě opět vyvolám bouřlivou diskusi. Ale jak se ukazuje, je velmi prospěšná, díky všem!! Ještě mám drobný návrh - občas tu vyplouvají na povrch menší či větší, skutečné či domnělé, staré i čerstvé křivdy a myslím, že když si o nich napíšeme, mnohé se může vysvtělit a také můžeme pochopit myšlení autorů/postižených. Strako (mimochodem díky za technické zajištění tohohle fóra - paráda!), bylo by možné otevřít speciální diskusi na tohle téma? Nebo je to blbost?

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Richard, 30. 5. 2012 2:04

Re na Sue: Téměř ve všem souhlasím. Určitě rád, kdykoli a bez kontroly dodržím veškerá pravidla toho kterého závodu, protože vždycky ho jezdím především pro ten požitek a radost ze hry a pak taky - a přiznám se bez okolků - z té závěrečné "pařby". Případný pocit z dobře odvedené "práce", či přímo pýcha z dobrého umístění (když se náhodou zadaří), je již jen pomyslnou "třešničkou na dortu". Cítím, že to je (alespoň pro mne) ta "srdeční" záležitost, přesně jak to Sue popisuje. Jediné, s čím nesouhlasím (a to se již po několikáté opakuji a řekli to zde i mnozí jiní), je říct si v pravidlech "žádná technika". Ne, že by mi to vadilo, ale je to prostě naprosto nereálné. To ten závod půjdeme pěšky a výsledky šifer budeme odevzdávat vytesané žulovým hrotem do pískovce ... ? Vždyť "technika" je úplně všechno kolem nás a jak tohle kdo nadefinuje do pravidel ... ? Osobně budu moc rád, když bude technika při závodech k ničemu, ale to je jen na organizátorech. Určitě není lehké takové úlohy vymyslet, ale možná je to skoro lehčí, než sestavit "směrnici" o povolených a nepovolených technických prostředcích, byť by její dodržování bylo pouze na svědomí jednoho každého z nás ... !

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Sue Bohouš a jeho parta, 29. 5. 2012 23:...

Nejsem psavec, ale po přečtení toho všeho mám potřebu se za sebe taky vyjádřit: 1)způsob Ginga mi nesedí a nepoužila bych ho 2)na druhou stranu považuju za fér vůči Orgům,že s tím nevyrukovali hned po vyhlášení a tím jim nezkazili jejich večer (kdo organizoval ví, kdo neozganizoval měl by vyzkoušet a pochopí) 3) přijde mi zbytečné vyřizovat si tu nějaké osobní křivdy 4)nejsem příznivcem moderních technologií,takže jsem všema deseti pro TZ bez použití všech těch elektronickejch krabic (počítačů, tabletů, gps, mobilů, ipadů, různejchPhonů a dalších placatejch věcí, bude-li to tak někdo chtít zorganizovat 5) a teď pro mne to nejdůležitější,většina se tady ohání slovy fair play a ctěním pravidel, možná jsem hodně naivní, ale věřím, že když se shodneme na tom, že chceme jít netechnickou cestou a pravidla řeknou žádná technika, tak to všichni dodrží i bez kontroly. Pořád věřím, že jezdíme přece proto, že nás to baví, chceme si to užít, vidět se, pokecat, v cíli zapařit. Ti poctiví si to užijou a najdou-li se nepoctivci jejich problém, nevím co z toho budou mít a časem na ně určitě dojde. Určitě to stojí za pokus vyzkoušet, třeba se všichni příjemně překvapíme.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Dan, 29. 5. 2012 23:24

Martine, Johane, připojuji se k Adamovu požadavku na odtajnění technologie, kterou jste dosáhli dojetí v limitu a při tom netržení obálek. Věřím, že jste neodposlouchávali mobily, Ale tím má důvěra k nepoužití další techniky narušující osobní soukromí (tim myslím i GPS lokátory, štěnice, směrové mikrofony) končí. Jestli nás chcete nadále přesvědčovat, že jste měli někde tým, který vám vše vyluštil, zveřejněte jména. 2 Všichni: Závod jste jeli, kdo z Vás si dovede představit tým národopisců, šifrantů, apod, který by mu vyluštil všechny šifry v limitu bez tržení jediné obálky? Jak by ty úkoly dostal? Není na čase si přiznat, že několik z nás minimálně ten lokátor prostě muselo mít na svém autě? Dan

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Dan, 29. 5. 2012 23:03

Ahoj. TAZ jezdím stejně dlouho jako Martin, a musím říci, že jsem překvapen, že se od začátku jezdil cituji "stylem Neustrážils – nemáš" Můžeš Martine prosím napsat alespoň dva příklady, kdy se tak někdo další choval? Fakt si nevybavuji. Dovolím si citát Martina ke kause sebrané obálky ".byla to pouze naše hra s váma.nebylo to o prospěchu.a ten fakt ,že jsme vám vzali z otevřeného auta vaše obálky jsem si taky před tímto činem ověřil po tel .u organizátoru že nejednám proti jejich pravidlum. byla to prostě jen sranda" Domníváš se, že když ti organizátor posvětí, že můžeš vlézt do cizího auta, tak že můžeš?! Tohle podle mne už není debata o technice a TAZu ale o základní slušnosti. Je taková poučka - svoboda tvé pěsti končí u mého nosu. Co se tedy podle tebe vlastně (při TAZu) nesmí, kde máš ty svůj limit, za který nejdeš - nejsou to zákony (a neargumentuj mi rychlostí, tu překračuje kdekdo i v běžném životě), základy slušnosti a teď už ani pravidla organizátorů. Tak já to mám tak, že jestli si neřekneme, že tohle není sranda, a že tohle se nedělá, tak já Martinův závod nejedu. Dan

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Joska MY, 29. 5. 2012 17:11

Márty a Johane - super. Vaše bouda byla skvělá, nějak mi k vám ty odposlechy nešly a říkala jsem si, že jste to zřejmě pěkně navlíkli. Klobouk dolů - tahle forma upozornění na to, že se možná něco začíná ubírat trochu jiným směrem, než bylo původně zamýšleno, je geniální. Tedy alespoň pro mě. Bude-li pořádat TAZ Márty s Johanem či kdokoliv jiný, naše vždy veleúspěšná posádka se hlásí. Tak se opět bojte konkurence. Jsme totiž veselé a hravé.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

sÁďa, 29. 5. 2012 17:05

2Radim: Na to je super třeba ta kamera. Natočit, nahlásit, nabonzovat, ztrapnit před nastoupenou jednotkou.

Čtvrtek, 07 Červen 2012

Počet zobrazených Strana 11 z 18